Tips & Trick

Frågor och svar till dig som ska ta MC körkort

Behöver vi gå en handledarkurs om jag vill övningsköra privat?

Nej, du behöver inte gå en handledarkurs för att övningsköra privat. Däremot behöver din handledare ansöka om handledarskap på Transportstyrelsen.

Vad ska jag tänka på inför min första körlektion på en trafikskola?

Hos oss kan man låna all utrustning, kom gärna in i god tid innan lektionen börjar för att prova kläder, hjälm och skor så att det inte tar av lektionstiden. Alternativt kan man också komma in några dagar före och prova utrustning så man vet vad man ska ha för storlek osv.

Vad ska jag tänka på när jag ska göra mitt kunskapsprov?

Ha med en giltig legitimation. Var gärna på plats 30 minuter före då du ska fotograferas före. Är bokningen gjord före din 18-årsdag behöver du betala ditt prov till Trafikverket minst 25 timmar före utsatt tid, annars bokas provet av automatiskt.

Vad behöver jag tänka på inför Riskettan?

Att du ska ha med dig giltig legitimation till riskettan MC.

Vad behöver jag tänka på när jag ska göra Risktvåan?

Du ska vara ombytt och redo att åka vid utsatt tid. Och du ska ha med giltig legitimation till risktvåan MC.

Vad ska jag tänka på när jag ska göra mitt körprov?

Var på trafikskolan i god tid så att du slipper känna dig stressad. Ta med giltig legitimation till Kristinehedsbanan. Ha koll på vädret, ska det bli regna kan man ta med regnkläder. Det är en lång dag så ta gärna med dig något att äta, på Kristinehedsbanan finns kylskåp och micro man kan låna.