Handledarkurs i Halmstad

Vad är en handledarkurs?

För att få lov att övningsköra privat så måste både handledaren och eleven gå en introduktionskurs, även kallad handledarkurs. Det är en obligatorisk utbildning under ett tillfälle där vi guidar och informerar hur ni lämpligast går tillväga med er övningskörning hemma. Det finns idag inget krav på att handledare och elev ska gå vid samma tillfälle utan huvudsaken är att båda har genomfört utbildningen innan det är dags att övningsköra.

Handledarkursen hålls i vår teorisal på Fartvindens Trafikskola i Halmstad. Handledarkursen går på måndagar och onsdagar mellan 16.45 – 20.00, jämna veckor. Under kursen tar vi en kort paus där vi bjuder på en lättare fika. På Fartvindens Trafikskola delar vi även ut en handledarbok till de blivande handledarna, denna bok innehåller många bra tips och råd inför den privata övningskörningen.

Rapportering till Transportstyrelsen sköter vi på skolan, dagen efter utförd kurs.

När får man ta handledarkursen?

Eleven ska ha fyllt 15 år och 9 månader för att få delta och handledaren måste ha fyllt 24 år och ha haft sin körkortsbehörighet B i sammanlagt 5 av de senaste 10 åren.

Viktigt att alla deltagare har med en giltig legitimation såsom körkort, pass, ID-kort. Ett förarbevis räknas INTE som en giltig legitimation.

När ni sedan gått handledarkursen så ansöker handledaren om handledarskap specifikt för den eleven det gäller, detta gör man på Transportstyrelsens hemsida. När handledarskapet är godkänt så är det fritt fram att övningsköra hemma förutsatt att eleven har ett giltigt körkortstillstånd.

Hur länge gäller en handledarkurs?

Handledarkursen är giltig i 5 år och om man under de åren ska vara handledare för en till elev så ansöker man endast om ett nytt handledarskap för den eleven.

Under den privata övningskörningen räknas handledaren som förare och måste kunna legitimera sig om man blir stoppad i en poliskontroll. Även eleven bör ha med sig en giltig legitimation och kunna visa upp sitt körkortstillstånd. Bak på bilen ska den gröna övningsskylten sitta väl synlig.

Vad kostar handledarkursen?

På Fartvindens Trafikskola kostar kursen 495:-/deltagare och det är viktigt att man bokar plats för både handledaren och eleven då det finns ett begränsat antal på varje kurstillfälle.

I dagsläget när man betalar via E-handeln så bokas man på första lediga kursdatum, har man ett specifikt datum man vill gå, kontakta då receptionen på 035-214215 så hjälper vi dig.

Boka handledarkursen via mail

Det går även bra att boka plats via mail, info@fartvinden.se, det vi behöver är namn, personnummer, telefonnummer och mail till samtliga deltagare.

Tillfällen

Tid för samtliga kurser är 16:45-20:00

Observera att nedan endast är kursdatum. Önskar du ett specifikt datum, slå oss en signal för att veta hur många lediga platser det finns kvar.

  
  • Onsdagen den 18 oktober
  • Måndagen den 30 oktober
  • Onsdagen den 15 november
  • Måndagen den 27 november
  • Onsdagen den 13 december