Handledarkurs

Handledarkurs

Om man ska övningsköra privat för bil så behöver både elev och handledare gå en så kallad handledar-/introduktionsutbildning. Det är en obligatorisk utbildning under ett tillfälle där vi guidar och informerar om hur ni lämpligast går tillväga med er övningskörning hemma. Det finns idag inget krav på att handledare och elev ska gå tillsammas vid samma tillfälle utan huvudsaken är att båda har genomfört utbildningen innan det är dags att övningsköra. Eleven måste ha fyllt 15 år och 9 mån för att få deltaga på utbildningen, handledaren måste ha fyllt 24 år och haft körkortsbehörighet B i sammanlagt fem av de senaste tio åren.

När ni sedan har gått utbildningen så ansöker handledaren om handledarskap specifikt för den eleven det gäller, detta gör man på Transportstyrelsens hemsida. När handledarskapet är beviljat får handledaren hem tillståndet och därefter är det fritt fram att övningsköra så länge eleven har ett godkänt körkortstillstånd. 
Själva utbildningen gäller i 5 år, men för varje ny elev så måste man då ansöka om ett nytt handledarskap för just den eleven.

Kursen kostar 450: – per person och det är viktigt vid bokning att man bokar plats för båda hanteras och höjer då det finns ett begränsat antal platser.  
Vid bokning behöver vi veta önskat datum, namn, telefonnummer, mejladress samt personnummer på respektive deltagare. Det går bra att anmäla sig via mejl och telefon.
OBS! Betalning via E-handel innebär inte att man bokat en plats.

Tillfällen

Tid för samtliga kurser är 16:45-20:00

19 april 2022

4 maj 2022

17 maj 2022

1 juni 2022

13 juni 2022

29 juni 2022

12 juli 2022

Kontakta oss! 035-214 215