Bil med släp BE & B96

VÅR UTBILDNING FÖR BIL MED SLÄP

BE

Bil med tungt släp, i den här utbildningen behöver man först och främst fokusera på att plugga teori. När man är redo för teoriprovet som man gör på Trafikverket så bokar man själv provet eller så hjälper vi i receptionen gärna till med det. Efter godkänt teoriprov så bokar vi 2 körlektioner á 60 minuter och ditt körprov. När du har klarat ditt körprov så får du köra ett ekipage med totalvikt på max 7000 kg.

B96

Även kallat utökat B, till skillnad från BE så krävs inget teoriprov. När du bestämt dig så bokar vi en körlektion på 60 minuter samt körprovet. När du har klarat av körprovet så kan du köra ett ekipage med en totalvikt på max 4250 kg.

BE-paket

4795:-
  •  

I BE-paketet ingår anmälningsavgift, BE-boken, 2 körlektioner á 60 min samt lån av ekipage vid körprov.

B96-paket

3200:-
  •  

I B96-paketet ingår 1 körlektion á 60 min samt lån av ekipage vid körprov.

Digitalt studiematerial

Numera säljs det digitala studiematerialet via STR som är Sveriges Trafikutbildares Riksförbund, kontakta oss på Fartvindens Trafikskola så hjälper vi dig med att få tillgång till den digitala körkortsboken (tidigare kallad elevcentralen). Priser från 349:-

Vanliga frågor och svar om BE & B96

  • B96, totalvikten på bil och släp får inte överstiga 4250 kg
  • BE, max 7 ton totalvikt.
  • B96, krav på foto på Trafikverket, godkänt körkortstillstånd, giltigt legitimation samt ett körprov.
  • BE, godkänt körkortstillstånd, giltigt legitimation, kunskapsprov samt funktionsprov/körprov.
  • B96, samling på Kristinehedsbanan, kontroll av legitimation, säkerhetskontroll av bil/släp, körning i trafik där du även kommer få göra någon form av backning.
  • BE, samling på Kristinehedsbanan, kontroll av legitimation, fullständig säkerhetskontroll samt funktionsprov, körning i trafiken där du även kommer testas på backmanöverering.

Viktigt att du tränar på att backa med släpvagn inför din första körlektion. Paketen är upplagda för att du ska ha god förmåga att backa med släpvagn innan din första körlektion. Du kommer att få material för att kunna träna på säkerhetskontroll och även på funktionsfrågorna om du ska ta BE. B96får papper på säkerhetskontroll.

Kristinehedsbanan. Kör över järnvägen och fortsätt rakt fram in på manöverbanan där alla släp står. Inför prov hämtar du en bil på Fartvinden 30 min innan ditt Körprov.

Giltigt körkort för B.