Bilkörkort

Körutbildningen består av 15 delmoment, allt från att ställa in stolen till att köra självständigt i stad och på landsväg. Alla elever måste gå igenom dessa moment men hur mycket man måste köra beror förstås på vilka förkunskaper man har. Har man kört mycket hemma och har bra förkunskaper så går det fortare att gå framåt. Har man kört mindre kanske man behöver öva varje moment lite extra och på så sätt behövs fler körlektioner. På vår trafikskola i Halmstad kör vi inte fler lektioner än vad du som elev behöver för ditt bilkörkort. Hos oss är eleven i fokus och vi har erfarna lärare som stöttar och peppar!

Kontakta oss

Vilket paket ska jag välja?

Vilket paket man ska välja är såklart helt beroende på individen. 
Finns det möjlighet att övningsköra/mängdträna hemma?
Att vi kör 60 min är för att vi har sett att det ger ett bättre resultat, man hinner med mer helt enkelt.

Vi rekommenderar att man köper ett standardpaket då de flesta hamnar på runt 13-15 körlektioner, utbildning är som vi skrev ovan individuell men det är alltid lättare för oss att plocka bort lektioner än att lägga till och man får alltid tillbaka pengarna för det man inte använder i paketet.

Vi hjälper dig med ditt bilkörkort i Halmstad

Vi planerar hela din körkortsutbildning. Många av våra elever går i skolan eller arbetar vilket betyder att man såklart har begränsat med tid, lämna ditt schema till oss så gör vi en planering utefter det. Givetvis är alla olika, planen kommer att ändras under resans gång men genom en ständig dialog med lärare och reception kommer Du att ha koll. Välkommen till oss för ditt bilkörkort i Halmstad!

Våra paketerbjudande

I alla våra paket ingår följande:

Startpaketet

10 körlektioner
14 395:-
  •  
Du sparar 180:-

Standard paketet

15 körlektioner
18 995:-
  •  
Du sparar 380:-

Stora paketet

20 körlektioner
23 695:-
  •  
Du sparar 480:-

Psst! Vi erbjuder även rabatterade paket för endast körlektioner om du behöver köpa till!

Vägen till ditt bilkörkort

Här kommer vi i stora drag gå igenom hur det går till att ta ett bilkörkort. Det första man behöver göra är att ansöka om ett körkortstillstånd för Grupp 1 på Transportstyrelsen.se. Är det så att man tidigare har tagit sitt AM-körkort så har man redan ett körkortstillstånd klart då det är giltigt i 5 år. När du gjort din ansökan behöver du även göra ett syntest och det går bra att göra på vår trafikskola utan kostnad, detta skickas till Transportstyrelsen digitalt. Om ni ska övningsköra hemma behöver ni även gå en handledarkurs.
Sen skriver du in dig på den trafikskola du vill gå på, t.ex. Fartvindens Trafikskola.

I receptionen hjälper vi dig med inskrivning, pratar om hur du vill lägga upp planeringen. Hos oss bokar vi allting från A-Ö, det innebär att vi bokar körlektioner, Riskettan, Risktvåan (Halkan), kunskapsprov och körprov direkt. Detta gör vi då vi tycker att det är viktigt att ha ett mål i sin utbildning och därmed bli mer motiverad.

Det är viktigt att komma igång med teorin så tidigt som möjligt, det kommer även göra att körningen blir lättare. Hjälpmedel för teorin är t.ex. körkortsboken och även webbtester som man får via elevcentralen. Den praktiska biten för att ta ditt bilkörkort sker i övningsbilen. Som grund i utbildningen använder vi oss av körhäftet, ett häfte som ingår i våra paket eller finns att köpa i receptionen. Hela utbildningen består av 15 olika delmoment som man behöver gå igenom för att vara redo för sitt körprov.

Dessa är de 15 momenten vi går igenom när du ska ta ditt bilkörkort

Frågor och svar om att ta bilkörkort

Du får övningsköra från och med den dag du fyller 16, förutsatt att du har körkortstillstånd. Ska du övningsköra privat med någon du känner behöver ni även ha gått en Handledarkurs/ Introduktionskurs som sedan är giltig 5 år. Ni kan boka kursen hos oss från att du är 15 år och 9 månader.

Har du tappat/blivit av med ditt körkort så ska du anmäla det till Transportstyrelsen. De skickar ut en ansökningsblankett för körkortsförnyelse till den adress där du är folkbokförd. Eftersom att körkortet är en id-handling ska du även anmäla det till polisen. Du får lov att köra trots att du tappat ditt körkort men viktigt att du har med dig en annan giltig id-handling.

Fotot till ditt körkort tar du hos Trafikverket den dagen du gör ditt kunskapsprov eller om du väljer att åka dit någon dag före.

Det får du, med en giltig legitimation inom Sverige. Körkortet skickas till ett postombud inom 3-5 arbetsdagar.

Det är 70 frågor och du behöver ha 52 rätt.

Teorin pluggar du online via Teoricentralen och vi rekommenderar även att du läser körkortsboken.

För att övningsköra privat så behöver både elev och handledare gå en introduktionsutbildning. Eleven måste vara minst 15 år och 9 månader, och handledaren måste vara minst 24 år och haft körkort i 5 år sammanhängande.

Det skickas automatiskt i retur till Transportstyrelsen. Det du behöver göra då är att kontakta Transportstyrelsen, så kan de skicka det på nytt utan extra kostnad.

Med B-behörighet så får du lov att dra ett lätt släp med en totalvikt av 750kg.

Ja, det får du. Med B-körkort får du köra moped, både klass 1 och klass 2. Har du aldrig suttit på en moped tidigare, kan det behövas en del träning för att lära sig hantera fordonet på rätt sätt.

Om du är arbetslös och är mellan 18 och 47 år gammal kan du få låna pengar från CSN för att ta bilkörkor. Du får som högst låna 15 000 kr och du behöver vara inskriven på arbetsförmedlingen. På CSN:s hemsida kan du läsa mer om vilka regler som gäller för körkortslån.

Du ansöker om ett Körkortstillstånd Grupp 1. Utan körkortstillstånd får du varken övningsköra eller boka körlektioner, men det går bra att boka olika typer av teorikurser samt handledarkurs/introduktionskurs. Du kan ansöka om ett körkortstillstånd genom Transportstyrelsens e-tjänst. Där fyller du i din ansökan och din hälsodeklaration och skickar in digitalt. I samband med ansökan behöver du också göra ett syntest, det kan du göra kostnadsfritt hos oss.

Har du tidigare ett körkort för automatbil så behöver du göra en uppgradering för att ta körkort för manuell bil. Det innebär att man endast behöver körlektioner samt ett körprov.

Det är väldigt individuellt, beror på hur ofta du vill köra, hur många körlektioner som krävs. Vissa väljer att köra en intensivutbildning och då lägger man planeringen under 2 veckor medan andra vill ha en lektion i veckan och då kan det sträcka sig över 15 veckor.

Detta är individuellt och beror på hur mycket kunskap man har med sig hemifrån, har man kört varje vecka från det att man blev 16år så kanske man hamnar runt 10 körlektioner, har man kört mindre så hamnar kanske runt 15 körlektioner. Detta är en bedömning läraren kan göra efter man kört en del på skolan.

De flesta skolorna tillåter inte att man tar ledigt för körlektioner. Riskutbildningarna och proven som är obligatoriska får man lov att ta ledigt för. Hos oss gör vi din planering utefter ditt skolschema.

För att få göra sitt kunskapsprov måste man ha fyllt 18år och för att få göra sitt körprov behöver man ha ett godkänt kunskapsprov.